Praktijkruimte

De Wachtkamer

Terwijl u wacht kan u de tijd vullen met het bekijken van enkele foldertjes, het bestuderen van de verschillende honden- en kattenrassen, het nakijken van het ideale gewicht van uw huisdier, het opdoen van nuttige informatie omtrent de gezondheid van uw troetel of het lezen van 1 van de talloze tijdschriften. Tevens is er voor uw viervoeter de mogelijk de dorst te lessen.

De Consultatieruimte

Nadat we uw huisdier zijn gewicht controleren, wordt hij aan een grondig algemeen onderzoek onderworpen op de onderzoekstafel. Indien het nodig blijkt voor de gezondheid van uw huisdier kunnen hier ook bijkomende onderzoeken verricht worden zoals microscopie, echografie, radiografie, ECG, bloeddrukmeting…

We beschikken tevens over didactisch materiaal wat het begrijpen van soms ingewikkelde aandoeningen vergemakkelijkt. Hier bevindt zich eveneens de apotheekkast met een ruim aanbod aan geneesmiddelen en voedingssupplementen die voor uw huisdier belangrijk kunnen zijn voor het voorkomen en behandelen van ziekten.

Zo hebt U bij het verlaten van de praktijk steeds de nodige medicatie in handen.

Het Operatiekwartier

Zowel kleinere als grotere chirurgische ingrepen worden hier uitgevoerd alsmede de tandheelkundige verzorging van uw huisdier.

Door gebruik te maken van een gasanesthesietoestel kunnen we u de grootste veiligheid garanderen wanneer uw huisdier in slaap wordt gedaan.

De Hospitalisatieruimte

In deze ruimte kan uw huisdier in alle rust en kalmte op een zacht dekentje onder een warme infraroodlamp ontwaken na een anesthesie.

Tevens wordt deze ruimte gebruikt om zieke huisdieren te verzorgen die wij omwille van de ernst van de klachten meerdere dagen nauwlettend moeten behandelen en opvolgen.

Het Voedingshoekje

Omdat voor een goede gezondheid van uw huisdier een goede voeding belangrijk is geven wij U graag advies over de juiste voeding die aangepast is aan de behoeften van uw huisdier.

Zo bent U zeker dat hij/zij gezond blijft voor lange tijd.

In het voedingshoekje vindt men zowel onderhoudsvoeding (puppy-kitten-adult-senior) als medische voeding voor preventie en behandeling van verschillende aandoeningen (minder goed functionerende nieren, tandreinigende brokken, vermageringsdieet, leverdieet…)