Hercules
Hercules is een prachtige Cavalier King Charles die in juni 2013 reeds 5 jaar deel uit maakte van ons gezin. Maar in die maand werd Hercules plots ziek, heel ziek. Hij weigerde alle eten, lag daar als een dweil en had werkelijk pijn. Er werd dan ook afspraak gemaakt bij Dr. Jacobs. Na grondig onderzoek werd er een ontsteking vastgesteld van de aalvleesklier.
Na enkele dagen met medicatie veranderde zijn toestand niet. Dr. Jacobs verwees ons dan naar de dierenkliniek “Hond en Kat” in Astene, waar Hercules na onderzoek door Dr. Greet Junius (Interne geneeskunde) opegenomen werd.
De volgende dagen werd het lang afwachten. Elke dag werd er getelefoneerd, na een 5-tal dagen was er dan toch goed nieuws. Hercules at weer en herstelde goed, maar door de slechte werking van zijn aalvleesklier kreeg hij diabetes. Als gevolg dagelijks injecties van Insuline. Gedurende maanden werd er regelmatig bloed genomen om zijn diabetes op punt te stellen, wat echter  moeizaam verliep.
Ondertussen was ze een nieuw probleem, Hercules werd blind. Volgens Dr. Jacobs tengevolge van zijn diabetes. Wat nu? Maar Dr. Jacobs kwam ons weer te hulp en maakte een afspraak bij Dr. Weverberg uit Lettelingen (Oogspecialist).
Na veelvuldig onderzoek werd  besloten Hercules te opereren. De ingreep verliep heel goed. Hercules zag weer, weliswaar uit één oog en Hercules paste zich goed aan.
Enkele maanden was alles ok tot hij in Januari 2014 terug ziek werd. Dezelfde symptomen als de eerste keer. Van bij Dr. Jacobs terug naar de dierenkliniek te Astene waar hij  na onderzoek weer opgenomen werd. Hercules werd weer bijgewerkt en mocht terug huiswaarts na enkele dagen. Opnieuw aanpassing van insuline en dieet en weer regelmatig bloedonderzoek.
Gedurende enkele maanden zonder problemen werd Hercules in Juni 2014 voor de 3de keer opgenomen in de dierenkliniek en werd weer opgeknapt.
We zijn nu November 2014 en alles is kalm,  maar wat staat er ons nog te wachten met onze sloeber? “Hoop doet leven” zegt het spreekwoord. 1 ding weet ik zeker, door de goede zorgen van Dr. Jacobs zijn we heel gelukkig dat onze Hercules nog steeds bij ons is. Een dikke proficiat voor Dr. Jacobs en dank u.