Thyro

20130707_0186“Plots was Thyro blind, en het ging van kwaad naar erger. Soms viel hij volledig uitgeput in slaap in de kattenbak. Soms had hij lichte epileptische aanvallen, die duidelijk gepaard gingen met pijn. Het verdict van diverse dierenartsen was eenduidig, ouderdom en hoogst waarschijnlijk een cerebraal probleem. Een aanvaardbare uitleg voor een kat van 18 jaar.

We hadden ons er bijna bij neergelegd, maar wilden nog een laatste advies en toen we Hilde en Christophe contacteerden, mochten we de volgende dag langskomen. Hilde heeft Thyro een uur lang onderzocht, bloed werd genomen en de bloeddruk werd gemeten. Al gauw werd duidelijk dat de bloeddruk veel te hoog was en dat dit meteen ook de oorzaak was van zijn plotse blindheid. Ook hartruis werd vastgesteld. Het vermoeden dat zijn schildklier overactief was, werd een dag later bevestigd door de resultaten van de bloedanalyse. Medicatie stond al klaar en werd me overhandigd door Christophe die perfect op de hoogte was van het dossier, en een duidelijk begeleidingsplan opstelde voor de volgende weken. Er was immers nog een ander probleem uit de bloedanalyse gekomen. Thyro had ook een tekort aan mineralen, een kalium supplement moest vanaf nu dagelijks worden toegediend.

Tot er zekerheid was dat de medicatie werkte en juist gedoseerd was, werd Thyro om de twee weken door Christoph onderzocht. Telkens met de nodige precisie, geduld, aandacht en veel uitleg. 6 maanden later is Thyro nog steeds blind, maar ligt hij terug te spinnen in de zon, beslist hij wanneer iedereen ’s morgens moet opstaan en bepaald hij wie de beste plaats in de zetel krijgt.”